one-life-to-waste

Alla inlägg under november 2011

Av varför inte - 29 november 2011 08:58

livet känns jobbigare än vanligt. Vet egentligen inte varför. Ingenting speciellt har hänt, rättare sagt ingenting alls har hänt. Det kanske det som är felet.

Mörkt ute, solen verkar inte visa sig idag. Men förhoppningsvis inget regn så att man kan ta sig en promenad efter jobbet. Gårdagens promenad var lång men det gick fort att gå. Slaktade föregående tid med en kvart.... sprang jag utan att veta om det eller?


Fryser, deppig, orkeslös, ledsen, trött, matt, vilse, arg, orolig, slut, maktlös, irriterad = så känner jag mig just nu.

Av varför inte - 28 november 2011 12:02

Igår kväll så upptäckte jag till min glödje att det snöade ute. Dock fem minuter senare var det snöovädret över. Men det var ändå första snön för denna vinter även om den hann smälta långt innan den kommit ner i backen.


Det ser ut att bli den enda snön i vinter så jag får väl glödjas åt att jag i alla fall sett snöflingorna. Saknar snön..........

Av varför inte - 28 november 2011 11:55

att hitta en julklapp till en pappa som har allt och inte behöver någonting. En pappa som är lite gammalmodig vad gäller allt och en pappa som tycker att till jul ska man ge bort ett äpple (typ som han fick när han var liten). En lite tråkig pappa med andra ord.


Har förslag på en blodtrycksmätare och en stegräknare.


Behöver fler förslag.

Av varför inte - 28 november 2011 10:42

ha en person runt dig som hela tiden måste kommentera allting. Att vattnet kom snabbt ur kannan när hon hällde ur den, oj vad mycket det låter när hon rör om i koppen, oj vad mycket smulor det blev, vad kallt det var ute i morse, titta solen skiner ute osv osv osv osv......Detta var bara från idag.


Du vet en sån där person som måste kommentera t ex film man tittar på och du känner att för varje kommentar kommer du närmare kokpunkten. Grattis till mig. Så har jag det varje jävla dag hon jobbar.


Silence is golden! Den frasen har hon nog aldrig hört.

Av varför inte - 26 november 2011 23:06

om jag nu får säga det själv om mig. Har lyckats koppla in digital-tv och bredband helt utan att fråga om hjälp. Avinstallerat lite program för att sedan installera lite nya. Allt gick helt utan några som helst bekymmer förutom att virusprogrammet inte ville fungera i början. Men efter lite mer installation och lite mer klickande så fungerar det nu. Där ser ni vi kan bara vi vill.


Förutom att jag lekt datasnille idag så har jag köpt årets första julklapp. Bara ett par stycken kvar och sedan är dem fixade.

Har shoppat idag. Inte mycket men så där lagom. Det blev lite Ikea och lite andra butiker. I morgon ska man då ut i regnet och försöka få upp lite juleljus på balkongen. Hittills har ingen annan i huset satt upp ljus. Tråkmånsar.


Av varför inte - 25 november 2011 14:11

Om du fick välja och vraka bland kända/icke kända, döda/levande människor vilka fyra skulle du bjuda på en drömmiddag?


Jag skulle bjuda min farfar. Han dog för nästan 15 år sedan och jag saknar honom fortfarande. Efter att han dog började allt gå åt skogen. Han var den sammanlänkande länken i min släkt. Han lät oss barnbarn göra allt som farmor inte lät oss göra. Vi visste att om farmor sagt nej gå till farfar. Han lät oss göra saker bakom farmors rygg. Jag tror han gjorde mycket bakom farmors rygg.

Hans bortgång har satt sina spår i mig. Han är den av mina far- och morföräldrar som jag saknar mest och som jag skulle vilja sitta ner med och prata om hans uppväxt. Vi vet inte så mycket om honom mer än rykten. Jag skulle vilja fråga honom hur han tyckte det var att vara soldat och mest av allt skulle jag vilja fråga honom om farmor alltid varit lika elak och speciell?


Den andra personen jag skulle vilja bjuda är Tuomas Holopainen, keyboardspelare och grundare av bandet Nightwish.

Skulle vilja veta vad som snurrar i hans huvud och vart han får inspirationen till låtarna. Skulle vilja komma honom in på skinnet och lära känna honom bättre. Vi har många tankar och värderingar gemensamt och det skulle vara intressant att bara höra honom prata om sitt liv och sina tankar. Mest av allt skulle jag vilja veta vad fan hände mellan bandet och Tarja Turunen egentligen.


Den tredje personen som jag skulle bjuda på middagen är Lasse Pöysti. Han är Mumintrollet för mig. Han har levt ett långt och intressant liv inom den finska och svenska filmbranschen. Skulle vilja höra honom berätta om den gamla goda tiden då filmerna var i svartvitt. Han har gjort över 60 filmer och ett stort antal tv-serier.

Skulle vilja veta hur det känns att för alltid bli förknippad med Muumipeikko.


Den fjärde och sista personen som jag skulle bjuda är min mamma. Hon som jag är nog intresserad av alla ovanstående tre personer. Hon hade också ett speciellt förhållande till min farfar. Hon var dottern dem aldrig fick (även om den hade ett antal döttrar). Mamma kunde säga precis allt hon tyckte och tänkte till farfar och han lät henne. Farfar visste att mamma aldrig menade något elakt med sina kommentarer.

Skulle vilja veta hur min mammas uppväxt var egentligen. Var det verkligen så som hon har berättat. Hur känns det att vara en i en stor barnaskara och inte känna sig älskad. Hur hanterade syskonen det? Hur kommer det sig att alla utom en i barnaskaran kommer överens? Hur känns det att veta att dina föräldrar bara har en favorit och är inte sena med att visa det. Skulle vilja veta mer om mina morföräldrar och vilja försöka förstå dem mer och veta varför dem aldrig brydde sig om oss sina dotterbarn?

Av varför inte - 25 november 2011 13:20

Lyssnar mycket på P3 och anser att det går ju faktiskt att lyssna på det och gillar kanalen. Tyvärr förstörs allting med en programpunkt på fredagar kl 13. Jasons spellista med Jason "Timbuktu" Diakité. Har aldrig hört så dålig musik och så segt program. Hans röst gör sig inte bra i radio en fredag eftermiddag. Man tappar helt orken och det bästa är att stänga av under den timmen. Vem fan lyssnar på soul?

Presentation

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad är du mest nöjd med hos dig själv?
 Mina djupa och intensiva ögon
 Min lagom stora näsa
 Mitt"inte alltid på min sida" hår
 Min rumpa
 Mina snygga, långa ben
 Att jag är en sådan underbar person
 Mitt vackra leende
 Allt så klart!!

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22
23 24 25 26
27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards